Ravnokar sem v poslovnem dialogu poslal tale mail in z nogami cepetam kot otrok:

Občutek, ko se nekaj sestavi in se pojavi prej nemogoča rešitev, je neverjetno zabaven. To je hevreka! moment in vznemirjenje je vedno njegov sopotnik.

Ampak kaj pa, kadar je takih prebliskov preveč? Preobilje idej je enako zahrtbno, kot suša, ko bi se radi česa domislili. Pogosto me prav neskončne možnosti zavedejo in odvrnejo od osredotočenosti na razvoj ideje, s katero se ukvarjam in mislim, da je trenutno to moja največja težava. Z njo se soočam s preprostim miselnom trikom oziroma taktiko.

Ampak prej mi dovolite še 160 besed o ustvarjalnosti! Zatem pa razgrnitev vseh mojih poletnih načrtov 😁

Ustvarjalnost

je najbrž najlepše človeško dejanje. O njej lahko razmišljamo v mikro ali makro dimenzijah in sam se trenutno največ ukvarjam s poklicno ustvarjalnostjo, bodisi v pisanju, gledališču ali videu.

Imam tri načela:

  • Vedno bodi pozoren na ideje. Zapisuj si jih. Podobno kot z gobami. Če jih pogosto nabiraš, potem začneš razumeti tudi kako in kje rastejo.
  • Odloči se za tiste, ki se ti zdijo najboljše ali pa so tvoje najljubše in eksperimentiraj. Če projekt razumem kot eksperiment, se osvobodim pritiska, da bi bil najboljši in popoln (o eksperimentiranju bi rad še pisal, tokrat ga ošvrknem).
  • Ideja ni rezultat. Nisem niti navezan na svoje ideje, niti jih ne branim ali skrivam. Težko je, da se ti posveti, ampak še težje je nekaj norega ali novega uresničiti. Zato cenim poskuse in vem, da je rezultat ponavadi poskus, da bi utelesil idejo in da ni nujno identičen začetnemu vzgibu. Rezultat je točka, do katere je ideja prišla v danem trenutku in v danih okoliščinah.

--

Ker sem obseden s kopičenjem idej, me le te velikokrat medejo in me v uresničevanju ene same odnaša. Zato sem v beležnici na telefonu in na računalniku odprl mapo "Čakalnica". Noter mečem vse, kar mi pade na pamet in me matra kot potencialno zelo zanimivo, vendar še ni na vrsti. Mogoče nikoli ne bo, ni pomembno. Bolj me pomirja dejstvo, da jih lahko nekam odložim in mi tako ne skačejo po glavi.

Čakalnice imam potem tudi znotraj posameznih aktivnih projektov, naprimer za Youtube videe, ki bi jih rad posnel, ampak najbolj zanimiva je ta, ki je splošna. Kadar sem med projekti ali na nizkih obratih, se rad vrnem k tem seznamu in se igram z mislijo, da bi katero od idej pograbil. Tudi njihov obseg ni določen, včasih gre za mikroprojekt, včasih pa za megalomazno idejo.

Med najvišje uvrščenimi trenutno so:

  • robot za avtograme
  • najbolj noro minigolf igrišče na svetu
  • livestream tednik na YT
  • cups and balls čarovniška točka o pozabljivosti
  • mesečni kviz

Ne dam roke v ogenj, da ne bo katera od teh alinej kmalu ugledala luč sveta! (to je namig 🤓)

Na točno tem seznamu so rasle tudi vse aktivnosti, ki jih imam v načrtu poleti.

Pestro poletje

Morda ste kje zasledili, da organiziram delavnico spletne ustvarjalnosti za mlade. V bistvu gre za en teden, v katerem skupaj z udeleženci ustvarimo njihov video in spoznavamo ustvarjalnost na spletu ter vse pasti in potenciale interneta.

Ta delavnica je javno objavljena in v kratkem začnemo z intenzivno promocijo: zaenkrat je prostih še 6 mest za prvi termin in samo še 4 za drugega. Zelo se veselim 🙂

--
Sem pa hotel z vami deliti še eno malenkost, ki je ne bom objavljal nikjer drugje 🐙

Že tretje poletje organiziram razširjene začetniške tečaje potapljanja na vdih. Z majhno skupino se lotimo osnov potapljanja na zabaven in poglobljen način ter znotraj tega raziskujemo zadrževanje sape, sproščanje, dihanje in premikanje pod vodo.

Tečaj je daljši kot je v navadi in bolj razgiban, ker želim, da tečajniki dobijo najlepši možen vstop v svet potapljanja na vdih. To poletje poteka 1. in 2. junija dopoldne na bazenu v Ljubljani ter 12., 13. in 14. julija (z možnostjo dodatnega dne 15. julija) na Kamenjaku na Hrvaškem. Po končanem tečaju dobite licenco SSI.

Ta tečaj je namenjen odraslim in za letos imam še 2 prosti mesti. Če te zanima, lahko odgovoriš na ta email ali pa mi pošlješ mail na info@nikskrlec.com

--
V povezavi s potapljanjem na moj YT kanal poleti prihaja potapljaška serija s Tenerifa - če bo vse posreči bodo to kar trije videi 🤓 Spet se igram z idejo, da bi te videe premierno predvajal na Youtube srečanju pred poletnimi počitnicami, ki bi morda tudi letos lahko bil klavirski koncert ... ampak ta ideja je še v fazi razvoja!

nekje pri El Teide (vulkanu)

--

Zdaj pa šibam vaditi klavir, da bom lahko kaj odigral!

Hvala in se beremo prihodnjič. Najbrž ste opazili, da teh pisem ne pošiljam strogo tedensko. Držim se načela, da pošljem, ko imam kaj za napisati - ne bi rad smetil v prazno.

Hvala, da jih bereš 🙂

lp, nik

Deli to objavo