Živijo,

prejšnji teden sem bolehal in posledično izpustil Zamisel in Spletnik ... zdaj pa ves iz sebe pregledujem zapiske, ki sem jih hotel deliti z vami. Ogromno se je zgodilo!

Dovolite, da je ta teden torej prelet zanimivih novosti.

Začel bom z mojo najljubšo, čeprav morda ne boste skakali do stropa kot jaz.

Duolingo je napovedal še nekaj novega!

Pred kratkim je Duolingo lansiral Duolingo Math, ki se loteva matematike. Danes pa so na Duoconu napovedali še Duolingo Music. Ime pojasni vse, jaz komaj čakam - ni pa še znano kdaj točno bo na voljo, čeprav trdijo "kmalu".

Patreon se trudi in prenavlja.

Zelo mi je všeč smer, v katero korakajo pri Patreonu, čeprav nisem prepričan, da smo v Sloveniji dovolj veliki za kaj takega. Platformo so prenovili in velik poudarek dajejo grajenju skupnosti, možnosti interakcije in življenju brez algoritmov.

Googlov Bard napoveduje razširitve.

Bard je Googlov UI klepetalnik in pred kratkim so napovedali zanimive razširitve, ki se zgodijo, ko ga povežemo z ostalimi Googlovimi storitvami. Lahko bo brskal po vašem inboxu in vam zinterpretiral ali poiskal, kar vas zanima, pa še cel kup zanimivih funkcij ponuja UI v Googlovem ekosistemu. Ob vsem tem se pojavi pomislek zasebnosti in možnosti zlorab, upam, da bodo to dobro naslovili, sicer bo krvavo.

Prihaja DALL E 3, ki združuje moči s Chat GPT.

Substacku posodabljajo izgled, ki bolj spominja na družabna omrežja.

Discord je omogočil naročnine in monetizacijo.

Šušlja se o Facebooku in Instagramu na naročnino brez oglasov, to ste gotovo že kje zasledili. A bi plačevali naročnino za Meta omrežja?

---

PS: Zbrisal sem mail aplikacijo na telefonu. Nisem prepričan, če mi je to všeč. Napišem več čez kak teden, ampak najbrž kar v Zamisel :)

Se beremo!

lp, nik

Deli to objavo