Živjo!

V obdobju, ko sem najbolj utrujen, se mi včasih zdi, da mi bo brskanje po družabnih omrežjih vrnilo energijo in me poživilo, zgodi pa se ravno obratno.

Tudi sicer imam občutek, da je lahko moje preživljanje časa na družabnih omrežjih destruktivno, slabo vpliva na moje razpoloženje in je potrata časa.

Ni pa nujno! Še več, verjamem celo, da je lahko preživljanje časa na spletu spodbudno, smiselno in zabavno.

Oblikoval sem si majhen interni kompas, ki bi ga rad delil z vami.

  1. Imej časovne omejitve: Določite omejitve časa, ki ga preživite na družbenih omrežjih. O tem sem že govoril v tej objavi. Obožujem Opal.
  2. Strogo filtiraj: Nastavite filtre in prilagodite svoje feede, da boste videli le vsebine, ki so relevantne za vaše interese in cilje. Ni naša dolžnost, da sledimo nekomu ali nečemu, kar ima na nas slab vpliv.
  3. Planiraj objave: Tole je zame revolucija. Namesto da neprestano preverjam in objavljam v realnem času, vsebino, ki bi jo rad objavil, načrtujem vnaprej in potem samo občasno preverim, kaj se z njo dogaja in se odločim, kako bom reagiral na potencialne odzive (namesto konstantnega tuhtanja o tem, kdaj in kaj bi lahko objavil ter stalnega bdenja nad objavo).
  4. Zavestno deluj: Preden všečkam ali komentiram objavo, se vprašam, ali bo to dejansko dobro vplivalo na nadaljevanje komunikacije in ali je konstruktivno zame in za moje cilje. Na ta način lahko padem v kakšne res zanimive debate in od njih dejansko kaj odnesem.
  5. Izkoristi znanje in delaj zapiske: Sledim računom, ki delijo izobraževalne in koristne vsebine, poleg tega pa med gledanjem vsebin, ki so takšne, pogosto delam zapiske in iščem možne načine uporabe slišanega. Če gledam nekaj izključno za zabavo, seveda ne počnem tega. Razen če morda dobim kakšno idejo ali pa se mi kaj utrne med ogledom.

Toliko o tem :)

Zanimivo

  • Google je zares zakorakal v vode umetne inteligence. Barda povezujejo s celotnim svojim naborom, kar je lahko zelo zanimivo, ima pa verjetno tudi povsem nova tveganja odtekanja informacij in varnostnih vprašanj.
  • ChatGPT zdaj lahko sliši, vidi in govori.
  • GettyImages so lansirali model, ki generira podobe in se uči iz njihove baze.
  • Spotify bo začel podkaste prevajati z UI.
  • Youtube je lansiral orodja za ustvarjanje videov s pomočjo UI.
Deli to objavo