Živijo!

Z novo sezono krepim ustvarjalne vrste in širim ekipo. Odločil sem se, da se bom spet osredotočil na spletne vsebine, ki sem jih lani zanemaril, vseeno pa bi rad vzdrževal različna področja, na katerih delujem in morda napadel še kak nov teren.

Trenutno sva v ekipi dva človeka, mislim pa, da potrebujemo še tretjega, ki bo bolj leteč in občasen sodelavec. Zaradi narave dela in dinamičnosti nalog sem v prvi vrsti to naslovil na študente, sem pa odprt tudi za druge tipe sodelovanja.

Vse informacije v zvezi s tem najdeš tule.


Presenečenje tega tedna pa je zame gotovo Facebook. Kot platformo organskega dosega sem ga že zdavnaj odpisal, ker sem sodil po sebi. Zmotil sem se.

V ponedeljek me je nasmejalo obvestilo, da mi je FB dodeli status "Rising Creator". Še vedno ne razumem čisto dobro, kaj to je, ampak predvidevam, da je bila to posledica dveh vertikalnih vsebin, ki sem ju brez pričakovanj objavil tudi na FB. Odrezali sta se zelo dobro in posledično profilu prinesli veliko organskega prometa.

Sklep: Ne pozabite na FB :))

Zanimivo

  • Colin in Samir sta intervjuvala Ali Abdaala, angleškega jutjuberja, ki je zdravniški poklic zamenjal za spletno kariero
  • Med drugim ima Ali tudi Deep Dive Podcast in zadnja epizoda mi je bila izjemno zanimiva, ker sta se soočila miselnost spletnega ustvarjalca in uspešnega podjetnika
  • Youtube bo s koncem leta spremenil privzete možnosti postavitve oglasov, kar naj bi vplivalo na boljši izkoristek oglasov in prihodkov

Uporabno

  • 20. septembra bo v Ljubljani konferenca Marketing Magazina o umetni inteligenci. Jaz jo povezujem in glede na program, ki sem ga videl, se mi zdi, da bo zelo uporabno. Bom poročal tudi tule.
  • Na Youtubu je aktivirana možnost linkov iz Shorts vsebin na videe na kanalu. O tem sem že pisal, zdaj je dejansko možno. Zaenkrat je treba biti na računalniku in v Youtube Studiu izbrati short, potem pa pod Video Details desno spodaj najdeš možnost "Related video". Izbrani video je tisti, na katerega pelje povezava iz shorta.
Deli to objavo