Živijo!

Včeraj sem povezoval AI-spiracijo, konferenco o umetni inteligenci, ki jo je organiziral Marketing Magazin.

Vmes sem se iz vloge voditelja ves čas tihotapil v dvorano tudi kot udeleženec in tole je 5 mojih glavnih spoznanj od včeraj:

  • Ne googlaj v Chat GPT!
    Pogovarjaj se z njim. GTP orodja dojemaj kot, da so tvoj izkušeni mentor ali pa hiter in spreten vajenec. Njihova baza je ogromna in imajo precej znanja, ki ga lahko hitro obdelajo. Včasih so lahko pomankljiva v odgovorih, razmišljaj o njih kot o partnerju za razmislek. Še vedno se na koncu odločaš sam, lahko pa ti predlagajo kaj novega ali odprejo prostor za razmislek. (Predavanje Mateja Goloba.)
  • AskYourPDF je super vtičnik za ChatGPT, ki lahko obdela PDF dokumente, Pi pa zanimiva še bolj počlovečena verzija ChatGPTja.(Predavanje Mateja Goloba.)
  • Aplikacija ChatGPT na telefonu prepozna slovenski govor, ki ga lahko narekuješ v mikrofon, torej z govorjenjem. To je zame kr epsko. (Predavanje Mateja Goloba.)
  • Generiranje podob je postalo noro in najbrž bo v naslednjih mesecih še bolj. Stable Diffusion je orodje, ki je zaenkrat glavno, Leonardo.ai pa je bolj preprosta različica le tega. Razmišljam, kako bi lahko generiranje podob vključil v svojo prisotnost. Delno to uporabljam tule, za prikazne slike objav, ampak mislim, da bi lahko področje izkoristil veliko bolj. (Predvanje Luke Tišlerja.)
  • A je umetna inteligenca samo še en trend?
    Vsako leto se v tehnoloških vodah pojavijo trendi (NFT, IoT, AR, VR) in vprašanje je, kje se konča hype in začne prava uporabnost. Sam sicer pri svojem delu uporabljam UI v določenih obsegih, ampak nič izjemnega in življensko spreminjajočega - mislim pa, da lahko moje delo UI izjemno poenostavi in za preproste rabe odstrani potrebo po dodatnih sodelavcih ali znanju. Vsekakor se veselim, kaj bo prinesel čas in navijam za konstruktivno in produktivno rabo orodij umetne inteligence. (Predavanje Boštjana Prijanoviča.)
Deli to objavo